ICT-BP helpt DM Interface aan concurrentie voorsprong met digitalisering zorgpolissen

ICT-BP helpt DM Interface aan concurrentie voorsprong met digitalisering zorgpolissen

ICT-BP helpt DM Interface aan concurrentie voorsprong met digitalisering zorgpolissen

DM Interface is altijd zoekende naar nieuwe manieren om klanten beter te helpen. Zo ontstond het idee om de zorgverzekeringpolissen van hun klanten niet meer op papier te versturen maar digitaal. Door regelgeving en specifieke eisen van de klanten is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want het ging om 450.000 polissen welke binnen 10 dagen foutloos verstuurd moeten zijn!

De aanpak
De aandachtspunten bij zo’n innovatieve aanpak zijn de volgende:

  • Door samengaan van verzekeringsmaatschappijen is er een diversiteit aan polissen ontstaan. Hoe verwerk je dat tot één geheel?
  • Digitaal versturen is mooi maar hoe weet je zeker dat het is aangekomen en hoe toon je dat aan? 
  • De Polissen moesten juridisch verifieerbaar digitaal ondertekend zijn. Hoe doe je dat?
  • In een tijdbestek van 10 dagen bijna een half miljoen polissen foutloos versturen. Hoe borg je zo’n proces?

DM Interface schakelde de hulp van ICT Business Partners in om samen te bedenken hoe deze punten op te lossen. In de maanden voorafgaand aan de deadline is er heel hard gewerkt om een geautomatiseerde digitale productiestraat te bedenken, te bouwen en te testen. Hoe werkt dat in het kort: 

  • Aan de hand van aangeleverde templates en meta data worden er op hoge snelheid polissen gecreëerd in PDF formaat. (middels Adobe Indesign Server);
  • De PDF’s worden daarna gecontroleerd en digitaal ondertekend;
  • Er zijn koppelingen gemaakt met systemen van derde, welke gecertificeerd zijn in het aangetekend versturen van e-mail;
  • Er is een systeem geïmplementeerd voor het ontvangen, verwerken en kunnen opvragen van de bewijst stukken van bezorging;
  • Om dat alles strak in de gaten te houden is er een procesbeheerprogramma gemaakt voor de medewerkers van DM Interface. 

Voordeel
DM Interface en ICT Business Partners hebben hiermee een kosten besparing van miljoenen gerealiseerd voor de verzekeraars. Er was namelijk geen post verwerking meer nodig . En het bleef aanzienlijk rustiger op de servicedesk afdelingen. De snelheid van deze levering geeft DM Interface een voorsprong op de concurrentie. Dit biedt hen de uitgelezen mogelijkheid om volgend jaar meer zorgverzekeraars te helpen met het kostenbesparen.

Heeft u ook een innovatief idee en wilt u weten of dat technisch te realiseren is, zodat u voorsprong kan nemen op uw concurrenten?

Uitgelichte casus

Media Info Groep nam een grote voorsprong op de concurrentie mede door het inzicht van ICT-Business Partners om zo binnen enkele jaren de omzet te zien verdrievoudigen. Lees verder als je benieuwd bent hoe dat tot stand kwam.

Waarom ICT Business Partners?

Betrouwbaar

Ervaring met vele klanten in uiteenlopende branches.

voorloper

Door innovativieit voorloper in de markt.

Proactief

Proactieve samenwerking met onze klanten