KNVB verrast VIPs met eigen app!

Vlak voor de start van het EK2016 kwalificatie toernooi van het Nederlands elftal heeft ICT Business Partners een personal app gemaakt in opdracht van de KNVB.

Bij de KNVB wilde men de totale belevenis voor de VIP gasten rond de uitwedstrijden van het Nederlands Elftal intensiveren. Dat begon met het idee om bij het vertrek tablets met een speciale app uit te delen als cadeau! De app voorziet in alle informatievoorziening rondom het toernooi en biedt social media elementen om de gasten te ondersteunen bij het maken van nieuwe contacten tijdens het evenement.

Om een ‘total fullfilment’ scenario te bereiken is vanaf de start gekozen om de app ‘levend’ te maken. Dit begint al met een speciaal filmpje van Guus Hiddink die de gasten toespreekt op het moment als je de app opent. Tijdens het hele evenement worden er nieuws items geplaatst en foto’s of video’s gedeeld. Het nieuwe digitale programmablad geeft ook een extra dementie, doordat er veel achtergrond informatie gegeven wordt over o.a. het land, de stad en de speciale locaties die bezocht worden.

Een belangrijk element tijdens zo’n reis is om met elkaar te netwerken. Zo is er in de app altijd een bijgewerkte gastenlijst aanwezig waar zelfs een foto bij geplaatst kan worden. Het is zelfs mogelijk voor de deelnemers om via de app, op een discrete manier, contact met elkaar op te nemen. Dat bleek een groot succes!

Een cruciaal element van dit succes is de keuze om gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS). Ofwel de app staat in verbinding met een online systeem waar content als artikelen, foto’s en video’s op ingevoerd wordt door medewerkers van de KNVB zelf. Zij kunnen daarom heel makkelijk en flexibel inspelen op wat er gebeurt tijdens en rond de wedstrijd. De app blijft gewoon werken als er even geen internet verbinding beschikbaar is. Nieuws updates komen dan automatisch als er weer verbinding is, voor een maximale beleving! De app is zo ontworpen dat hij voor meedere evenementen ingezet kan worden, waarbij de content van eerdere wedstrijden gewoon beschikbaar blijft.

Wilt u ook een app inzetten om uw evenementen kracht bij te zetten?

Uitgelichte casus

Media Info Groep nam een grote voorsprong op de concurrentie mede door het inzicht van ICT-Business Partners om zo binnen enkele jaren de omzet te zien verdrievoudigen. Lees verder als je benieuwd bent hoe dat tot stand kwam.

Waarom ICT Business Partners?

Betrouwbaar

Ervaring met vele klanten in uiteenlopende branches.

voorloper

Door innovativieit voorloper in de markt.

Proactief

Proactieve samenwerking met onze klanten