Metafoor koppelt vastgoedbeheersysteem met GBA

Metafoor levert expertise op vastgoedgebied en heeft bij vele gemeenten een vastgoedbeheersysteem (VBS) geïmplementeerd. Voor optimale werking was een koppeling met de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) een noodzaak.

Een koppeling opbouwen met de GBA is niet zo maar gedaan. Het was echter een eis van de gemeenten dat het er kwam, om zo onder andere de NAW-gegevens in het VBS 100% accuraat te hebben. Het mag niet gebeuren, dat als iemand naar een andere gemeente verhuisd is, er nog post gestuurd wordt aan die persoon.

Vanuit de gemeente is Centric de partij om mee samen te werken voor zo’n traject. Onze kennis van het StUF* protocol kwam goed van pas al komt er nog heel veel analysewerk bij kijken. Er zitten natuurlijk strenge regels en beveiligingseisen vast alvorens toegang gegeven wordt. De koppeling mag in geen geval de GBA schaden. Het had flinke voeten in de aarde, maar door vast te houden aan het implementatieplan is de koppeling succesvol tot stand gekomen.

Metafoor kreeg hiermee de zekerheid dat hun vastgoedbeheersysteem de standaard bleef binnen de gemeentes. Zo kunnen de adviseurs een beter aansluitende dienstverlening bieden waar de gemeentes gebaad bij zijn.

Ook behoefte om systemen met elkaar te koppelen voor betere effici├źntie?

*) StUF is een universele berichtenstandaard voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen applicaties.

Uitgelichte casus

Media Info Groep nam een grote voorsprong op de concurrentie mede door het inzicht van ICT-Business Partners om zo binnen enkele jaren de omzet te zien verdrievoudigen. Lees verder als je benieuwd bent hoe dat tot stand kwam.

Waarom ICT Business Partners?

Betrouwbaar

Ervaring met vele klanten in uiteenlopende branches.

voorloper

Door innovativieit voorloper in de markt.

Proactief

Proactieve samenwerking met onze klanten